Broken City (2013)

 English HereKorte Inhoud
De zaken gaan niet goed voor ex-politieagent Billy Taggert. Hij wordt ingehuurd door de burgemeester van New York om uit te zoeken of zijn vrouw hem ontrouw is. Wanneer haar minnaar echter dood wordt aantroffen, is dit het begin van een politiek en financieel web van samenzweringen, leugens en bruut geweld.

Genre : Misdaad/Drama
Land
: USA


Cast :
Mark Wahlberg : Billy Taggert
Russell Crowe : Burgemeester Hostetler
Catherine Zeta-Jones : Cathleen Hostetler

Regisseur :
Allen Hughes

Mijn mening

Politiek ingewikkeld misdaadverhaal. Ondanks de toch interessante cast met Russell Crowe, Mark Wahlberg en Catherine Zeta-Jones (deze laatste voor de fraaie verpakking ... niet de inhoud), vond ik dit een vervelende clichématige film dat alle eigenschappen heeft van een losgeslagen schip op de oceaan : stuurloos, alle richtingen uitgaand en geen duidelijk einddoel.


Alle stereotypen zaten erin : een corrupte burgemeester (prachtig neergezet door Russell Crowe m.a.w. het enige lichtpunt in deze film), een ex-politieagent ex-alcoholist die door een fout in het verleden en toegedekt door de corrupte politieker nu een P.I. is geworden (Mark Wahlberg op auto-piloot) en de beeldschone eenzame en ongeliefde vrouw van de politieker (Catherine Zeta-Jones natuurlijk).



De P.I. die in het krijt staat bij de politieker moet een onderzoek doen naar het vermeend vreemdgaan van de politieker zijn vrouw, en komt terecht in een moord op de politieke rivaal van de burgemeester. Gooi er nog een document bij dat aantoont dat de burgemeester corrupt is en dat is het zowat.
Gekeken en ... euh ... al vergeten !


Het verdict : 4 / 10
Links : IMDB , Moviemeter

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.