Promised Land (2012)

Korte Inhoud
Steve Butler is een verkoper bij een aardgasbedrijf. Hij komt samen met zijn collega Sue Thomason in een landelijk plaatsje waar het bedrijf nieuwe bronnen wil aanboren. Het stadje is hard getroffen door de economische crisis van de afgelopen jaren en de twee buitenstaanders geloven dat de lokale bevolking hun zakelijk aanbod zal aanvaarden. Wat een eenvoudige taak lijkt voor het duo, wordt echter bemoeilijkt door de enorm gerespecteerde leraar Frank Yates, die gesteund wordt door de campagneleider Dustin Noble.

Genre : Drama
Land
: USA


Cast :
Matt Damon : Steve Butler
John Krasinski : Dustin Noble
Frances McDormand : Sue Thomason

Regisseur :
Gus Van Sant

Mijn mening

Het mag ook eens serieus zijn. Een drama over hoe landbouwers overtuigd werden om land te verkopen voor het boren naar gas. Sterk acteerwerk van Matt Damon (na een tijdje zag ik hem niet meer als Jason Bourne ... goed teken), Frances McDormand en Rosemarie DeWitt. De scenery is prachtig in beeld gezet. Je kan als het ware bijna de koeiemest ruiken. 


Ik vond de dialogen zeer onderhoudend en meermaals grappig. Het gekibbel tussen Steve en Sue over de auto. De ontmoeting van Steve en Alice in de lokale pub met de voor mij meest amusante dialoog waarbij ze elkaar versieren.
Zij : "Let me Guess. 40, married, marketing, 2kids."

Hij : "38, stripper/waitress, born to be a singer."
Zij: "Fuck you! I'm a teacher. "
Hij: "No I was talking about me.You wanne see a dance. It's a 100 bucks!"
Schitterend.


Naar het einde werd het wel voorspelbaar. Dat het "Green Peace"-ventje uiteindelijk een lepe truck is van de Gas-Company om de lokale boeren over de streep te trekken om toch toe te happen, was een verassing. Maar dat Steve dan zijn menselijkheid naar boven laat komen en de waarheid verteld voor de uiteindelijke stemming, zag je mijlenver aankomen. En het moet dan weeral eindigen als een zoetsappig, feel-good, happy-end sprookje als hij gaat aankloppen bij Alice om zijn vetbetaalde job aan de haak te hangen en waarschijnlijk voor de rest van zijn leven te gaan vissen en mini-paardjes kweken. Dat zette wel een dumper op het geheel. Al bij al, toch genoten van deze film.


Het verdict : 7 / 10
Links : IMDB , Moviemeter


Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.